Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Vain hoitotarinat tänne:)

 

Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Seelka ja Hensku

06.11.2014 19:41
Seelka
Nonniin tässä olisi tällainen erikois kirjoitus idean saimme kun Hensku oli meillä koulun jälkeen. Tämä tulee vasta nyt koska piti korjailla kirovireitä niin ei päästy ihan heti julkaisemaan kun tosiaan vasta klo 15 päästiin koulusta ja niitä läksyjäkin oli... Mutta nauttikaa tässä tulee erikois kirjoitus a la Seelka & Hensku. Kun kävelin tallille niin näin Henskun ja päätimme mennä yhdessä hoitelemaan heppoja ja ehkä vähän ratsastamaankin. Ideoimme mitä voisimme tehdä yhdessä ja niin päädyimme tulokseen pienestä maastolenkistä Pinja ja Miracle kun kuitenkin ovat tarhakamuja. Menin Pinjan karsinaan ja Hensku toi Miraclen käytävälle lähelle, että voisimne jutella. Harjasin Pinjaa pitkin vedoin ja puhdistin kaviot. Selvitin hännän ja harjan sekä pistin ikäkulut heiastin suojat ja itselleni heiastin liivin.

Hensku
Tosiaan kun vei Miraclen köytäväle Seelka ehdotti, että turvallusuuden vuoksi ottaisimme vaikkakin hyvinkäytetyt heiastin suojat ja liivit. Harjasin Miraclea rauhallisesti ja aistin että tamma nautti siitä. Käärin pinteleiden päälle heiastinnauhaa ja satuloin ja suitsin Mirackelen ja Seelka teki samoin Pinjalle. Lähdimme ulos ja nousimme heppojen selkään, mutta siitä saa Seelka kertoa lisää.

Seelka
Elikkäs lähdimme läheisille maastopoluille ja hevoset tulivat kivasti toimeen. Käynissä menimme pikkupätkän ja aloimme ravata piakkoin. Annoimme heppojen ikäänkuin kilpailla ja revitellä. Vaihdoimme laukkaan ja menimme niinkovaa kuin pääsimme. Hiljensimme käyntiin ja kävelimme rauhallisesti tallille päin. Pinja oli rauhallinen ja hörisi. Mutta nyt on Henskun vuoro kertoa.

Hensku
Veimme hevoset talliin, Seelka vei Pinjan karsinaan ja minä sidoin Miraclen käytävälle ja riisuin varusteet ja aloin harjata. Seelka teki samoin ja hemmottelimme heppoja oiken kunnolla. Harjasin Miraclea ja puhdistin kaviot. Harjasin kumisualla, sekä pehmeälläharjalla. Vein Miraclen tarhaan ja Seelka vei Pinjan. Siivosimme karsinat ja putsasimme varusteet. Lähdimme tallilta ja kävelimme yhdessä kotiin.

Toivottavasti jaksoit lukea;) Seelka sekä Hensku

Nimi: Seelka

04.11.2014 16:15
Talliin tullessani laitoin suosiolla kumisasppaat ja muutenkin vettäkestävöt vaatteet. Hain hyvin mutaisen Pinjan tarhasta ja laitoin sille päivä heinät. Kävin kentällä kokoamassa jumppasarjan, jonka esteiten korkeus oli suunnillee 40 senttiä. Harjasin Pinjan ja ajattelin, että pian olisi aika hankkua uudet harjat. Harjattuani laitoin Pinjalle varusteet ja harjasin harjan ja hännän auki. Laitoin kypärän päähän, sekä laitoin hansakat käteen. Talutin Pinjan kentälle ja huomasin, että hanskoissani oli reikä. "Voi ei" totesin ja nousin Pinjan selkään. Käynnissä taivuteltuani aloin ravata ja ympyrällä laukata. Tulin ravissa sarjan ja meni hyvin. Tulin toisen kerran ja jatkoin laukassa suorasn uudestaan. Yksi tiputus ja jalkauduin korjaamaan sen. Tulin uudestaan, mutta ravissa hieman rauhallisemmalla tahdilla. Seuraavankerran ratsastin huononreitin ja kielto. Tein pari ympyrää ja tulin uudestaan, viimeisin kerta meni loistavasti ja kehuin Pinjaa. Jalkauduin ja vein Pinjan talliin otin siltä suitset ja satulan pois, sidoin sen kiinni karsinasn ja menin kokoamaan esteet pois. Tulin harjaamaan Pinjan talliin ja selvittämään harjan ja hännän. Katsoin niitä ja mietin, että nyt kannattaisi lyhennellä niitä ja niin tein. Päästin Pinjan irti karsinaan ja menin puunaamaan varusteet. Tein pika putsauksen ja lähdin kotiin.

Nimi: Hensku

04.11.2014 13:48
Tallin tullessani kävin kokoamassa kentälle kolme estettä; suoran- sekä kaarevansuhteutetunlinjan. Menin Miraclen karsinaan ja katsoin huokaisten sen riimua. Odotan totisesti tallikauppaa totesin riimu näytti suunilleen taivaalle joka oli värjääntynyt likaisen harmaaksi ja sitä täplittivät likatahrat. Uusi satulahuopakaan ei olisi huono homma... saati sitten otsapanta...No aina saa unelmoida, mutta nyt kuunon tehtävät. Sidoin Miraclen kiinni ja aloin harjata sitä ...uusi pölyharjakaan ei olisi pahitteeksi... Mihin jäinkään? Ainiin olin harjaamassa Miraclea, selvitin sen harjan ja hännän sekä leikkasin vuohiskarvoja hieman lyhemmiksi. Laitoin pintelit ja satulan, sekä suitset. Talutin Miraclen kentälle ja nousin selkään. Aloitin tekemällä päätyihin sekä keskelke kenttää ympyrät kiertäen esteet. Siirsin raviin ja tein samoja asioita myös laukassa. Pidin pienen käynti tuokion ja aloin hyppäämään ensin suoraa linjaa ravissa. Esteitten välimatka oli 16 metriä joten yritin tulla viidellä laukalla. Ensin tuli kuusi ja sitten viisi. Ensimmäiset hyppykerrat menivät hyvin, mutta seuraavat menivät loistavasti. Pidin pienen hengähdys tauon ja jatkoin kaarevalle tielle, tässäkin oli välimatkana 16 metriä. Nämä hypyt eivät menneet niin hyvin, mutta onnistuivat silti hyvin. Jalkauduin ja vein Miraclen talliin, ja sidoin sen kiinni käytävälle ja menin kokoamaan esteet pois. Miracle oli odottanut minua kiltisti kokoajan, riisuin siltä varusteet pois ja aloitin harjaamisen. Pudistin kaviot ja vein Miraclen tarhaan. Putsasin varusteet ja lähdin kotiin.

Toivottavasti tämä ei ollu yhtä lyhyt kuin edellinen.

Nimi: Hensku

03.11.2014 15:15
Viileähkö tuuli puhalsi vasten kasvojani kun kävelin kohti kentää. Kasaain kuudesta puomista kolmen puomin kasat joittenka yli hypätä. Menin Miraclen karsinaan ja aloin harjata sitä laitoin pintelit ja suitset sekä satulahuovan ja loimivyön jolla huopa pysyisi selässä. Vein Miraclen kentälle ja nousin selkään. Käynnissä aloitin ja siirsin raviin hieman tuntui höykytykseltä, mutta kyllä siinä pärjäsi. Menin puomikasat peräjälkeen ja siirsin laukkaan ja tulin puomit. Tein samat jutut pari kertaa ja aloin lopetella. Vein Miraclen talliin ja riisuin varusteen ja harjasin oikein kunnolla niin että karva kiilsi tämän jälkeen otin pintelit pois ja puhdistin varusteet ja rasvasin ne. Vein lopuksi Miraclen tarhaan, pistin silke päälle jonkun fleesloimen joka on yleisessä käytössä kun ei Miraclella ole vielä omaa.

Toivon että tämä ei ollut hiirveän ärsyttävän lyhyt mutta mutta...

Nimi: Seelka

03.11.2014 14:04
Kun tulin tallin huokaisin, sillä Pinja oli saanut karsinan oven auki ja mennyt "vahingossa" tutkimaan rehuvaraston tuotteita. Rouskutteli siellä kaikessa rauhassa kauraa ja niinpä päätin pitää sille tänään oikein kunnon kohotus ratsastuskerran. Vein Pinjan takaisin karsinaan ja huomasin, että salpa oli vääntynyt niin ettein ovi mennyt kunnolla kiinni. Kävin pyytämässä että joku korjaisi oven sillävälin kun olen ratsastamassa. Harjasin Pinjan ja kävin laittamassa noin 50cm pystyn ja noin 60cm ristikon kentälle sidottuani Pinjan ensin riimusta narulla kiinni karsinaan. Hain satulan sekä suitset, varustin Pinjan ja lähdin kävelemään kohti kenttää. Aloitin käynnissä ja siirsin pian raviin, taivuttelin ravissa ja laukassa ja otin ristikolle hypyn. Se sujui vähän niin ja näin, mutta tulin uudestaan ja siitä se lähti. Hyppäsin ristikolta pystylle ja toisinpäin. Otin pian loppuravit ja kiitin Pinjaa. Vein sen talliin ja kostealla sienellä pyyhin sitä ja päästin heinien eteen. Ilokseni huomasin, että salpa oli korjattu ja voisin jättää Pinjan turvallisin mielin karsinaan. Putsasin varusteet ja hipsin kotiin.

Vastaus:

Haha olipas Pinja nokkela;) 10tr
//pääsit nelos tasolle;)

Nimi: Seelka

01.11.2014 19:33
Täällä taas! Parempi myöhään kuin milloinkaan. Eli tänään, kun tulin talliin minua tervehti pieni hirnunta ensimmäisestä karsinta. Sanoin Pinjalle "hei söpöläinen" ja astuin sisään karsinaan. Minulla oli omena matkassa, mutta vannotin Pinjalle, että ensin työ sitten huvi. Harjasin neidin ja putsasin varsin likaiset kaviot. Katsoin Pinjan nukkavierua riimua ja totesin että pian on uusi ostettava. Olin harkinnut, että Pinjalle sopisi violetti ja/tai vaaleampi liila. Uusi otsapanta olisi myös ihana ja satulahuopa... No palataanpas maankamaralle. Varustin tuon ihanan ilkikurisen vanhan tamman ja lädin kentälle. Nousin selkään ja kiristin satulavyötä, sekä mittasin hyvät koulujalustimet. Aloitin käynnissä asettamaan ja taivuttamaan joka onnistui yllättävän hyvin. Ohjasin pääty-ympyrälle jossa asetin vuoroin oikealle ja vuoroin vasemmalle. Tein samat jutut ravissa ja laukassa, sekä tein paljon siirtymisiä. Loppuravit menin sitten ilman jalkkareita ja suht pitkillä ohjilla. Menin kaartoon ja vein Pinjan talliin, otin varusteet pois, harjasin ja rapsuttelin. Puhdistin varusteet ja lähdin tallista.

Toivon että nyt oli vähemmän kirovireitä, kun en kuitenkaan mailmanmestari tässä koneella kirjoittamisessa ole.;D

Vastaus:

Joo tässä ei ollut kirjoitusvirheitä:) 12tr

Nimi: Hensku

01.11.2014 12:49
Nyt kun näin ilta päivällä kävelin tallille niin navakka tuuli puski päin kasvojani ja melkein kaatoi minut. Tallille pääsin ihan kunnialla ja aurinkokin alkoi paistaa. Hain Miraclen tarhasta ja vein karsinaan, mutainen neiti näytti hyvin ilkikuriselta ikäänkuin se olisi sanonut "ähäkutti nyt olet pulassa." Mutaa oli kaikialla jopa korvissa joten aloitin operaation "heppa puhtaaksi". Kovallaharjalla lähti ihan hyvin likaa ja pölyharjalla myös. Vaihdoin pehmeäänharjaan ja kumisukaan sekä pääharjaan. Näillä kolmella harjalla lähti sitten loppukin muta ja lika pois. Hain pintelit ja pistin ne Miraclen jalkoihin ja suljin karsinan oven mennäkseni hakemaan satulaa. Sain satulan selkään ja suitset päähän aloin kävellä kentälle, jossa ajattelin mennä koulua. Talutin Miraclen kentän keskelle ja nousin satulaan. Miracle tuntui aluksi hieman laiskalta, mutta pian se alkoin kävellä reippaammin. Tein voltteja ensin käynnissä, sitten ravissa ja lopuksi laukassa. Laukkasin pääty-ympyrällä tempon muutoksia ja ne onnistuivat hyvin. Loppukäynissä otin jalustimet jalasta ja kävelin rauhassa kentän keskelle, kävelin talliin ja otin Miraclelta varusteet pois. Harjasin sen läpi ja puhdistin kaviot. Varutsteet sipaisin satulasaippualla ja satulahuovasta harjasin enimmät karvat pois. Rapsuttelin Miraclea ja halasin sitä, mutta minunkin oli lähdettävä kotiin päin.

Vastaus:

Kiva, 11tr:)

Nimi: Hensku

31.10.2014 15:49
Lueskelinkin tuossa äskeistä tarinaa ja tulin huomanneeksi, että pitää kiinnittää huomiota kirjoitusvirheisiin itsekkin. Mutta asiaan astuin talliin ja moikkasin. En kuitenkaan mennyt suoraan Miraclen karsinaan vaan kävelin kentälle ja asettelin pari puomia ja yhden pienen kavaletin sopivaa tehtävää varten. Tämän jälkeen kävelin Miraclen karsinan luo ja aloitin harjaamisen ja pintelien laiton. Kuitenkin kun on halloween niin ajattelin tehdä jotain erikoista... Laitoin Miraclelle varusteet päättäväisesti pienestä pullistelusta huolimatta. Vein Miraclen kentälle ja nousin selkään. Taivuttelin ensin käynnissä sen jälkeen ravissa ja hiljensin käyntiin. Pääty-ympyrällä kokeilin käynnistä laukkaan noston ja toisellakerralka se meni varsin hyvin. Otin raviin ja menin puomit sekä kavaletin kaksikertaa peräkkäin ja päätin, että tätä on rehty riitttävästi vähäksi aikaa. Laskeuduin alas selästä ja vein Miraclen käytävälle. Otin satulan pois ja vein hepan takaisin kentälle, nousin selkään ja otin kengät pois. Olin halunnut kokeilla tätä ja nyt oli mielestäni hyvä hetki. KKävelin kentän ympäri ja tein voltteja sekä siirtymisiä käynnistä raviin ja toisinpäin. Puomejakin uskaltauduin menemään ja pari kertaa kavaletin. Hioin tasapainoanin ravissa ja siirryin käyntiin. Nyt pääsi tammakin lepäämään ja syömään tuoksuvia heiniä. Sanoin heipat Miraclelle ja lähdin kotiin.

Toivon että tässä olin ihan luettavaa tekstiä kännykkä kun aina on kännykkä... Ja hyvää ja varsin karmivaa halloweenia kaikille! ; D

Vastaus:

Tässä ei nyt näkynyt kirjoitusvirheitä, hyvä!:) Sinäkin saat 10tr (en taida osata antaa muuta summaa xD)

Nimi: Seelka

31.10.2014 14:03
Näin halloweenin kunniaksi päätin mennä pikku maastolenkille Pinjan kanssa. Hieman ärtyneeltähän se vähän vaikutti kun tulin touhottamaan ja höösäämään. Kuitenkin se ajan mittaan rauhoittui ja alkoi mutustella heiniä. Ennen harjaamista pesin ja rasvasin varusteet, jotta ne ehtisivät ikäänkuin "vetäytyä" ennen ratastusta. Aloitin harjaamisen tutusti kovallaharjalla sen jälkeen pölyharjalla. Pehmeälläharjalla kävin läpi jalat ja pään pääharjalla. Odotan innolla tallikauppaa, että pääsen tuhlailemaan. ;) Kävin kokeilemassa suitsia ja satulaa, mutta ne olivat vielä vähän rasvaiset joten odottelin pikkuhetken ja satuloin Pinjan. Suitsissa ei ongelmaa mutta hieman pullistelua oli havaittavissa satulavyön kanssa. Vein Pinjan pihalle ja nousin selkään, se oli hieman hämmentynyt uudesta tilanteesta, mutta pian se jutteltuani sille hetken rauhoittui. Lähdin kävelemään ratastuspoluille ja turvallisille ravipätkille. Päästyäni pululle keräsin ohjat ja aloin ravaamaan. Pinja ravasi innokkaasti ja korvathörössä eteenpäin. Siirsin läyntiin ja kehuin sitä oikein olantakaa. Saavuin pitkälle leveälle pätkälle jossa ajattelin, että nyt mennään eikä meinata ja annoin Pinjalle laukkapohkeet tamma lähti laukkaamaan ihanan lennokasta ja nopeaa, mutta käsissä pysyvää laukkaa. Siirsin laukasta ravin kautta käyntiin ja kehuin Pinjan maasta taivaaseen. Ratsastelin ravissa ja käynnissä tallille ja vein Pinjan karsinaan nappasin varusteet pois ja harjasin se läpikotaisin niin, että sen paksu karva kiilsi. Kiitin sitä ja nostin heinät karsinaan ja lähdin tallustelemaan kotia kohti.

Tällainen tarina tänään. Hyvää halloweenia!

Vastaus:

Kiva kun kirjoitit halloweenista:) Vinkkinä että kannattaa lukea teksti läpi ennen kun lähettää, kun sitten huomaa kirjoitusvirheet:) Minäkin teen aina niin ja olen todennut hyväksi keinoksi:) No mutta asiaan eli saat 10tr (taas:D)

Nimi: Seelka

30.10.2014 17:37
Pääsin autolla tallille, silla pyöräily ei olisi tullut kuuloonkaan. Ennen saapumistani taliin kävin kokoamassa hyvin pienen pystyn ehkä noin 4cm. ja samankokoisen ristikon joka olivat yksittäin molemmissa päissä kentää. Talliin saapuessani kävelin pikavauhtoa Pinjan karsinalle niin innostunut olin, sillä tänään ajattelin hypätä sillä ensimmäistäkertaa. Harjasin Pinjan nopsasti ja laitoin satulan selkään ja suitset äähän. Pinja tuntui aistivan innostukseni, sillä sekin oli ihan täpinöissään kun talutin sen kentälle. Nousin selkään ja mittasin hyvät estejalustimet. Pari kierrosta käynnissä ja aloin ravata. Taivuttelin hyvin aikka en olisi jaksanut odottaa hyppäämistä. Laukkaakin oli kokeiltava joten annoin mennä. Laukka oli ihanaa ja niin tasaista kuin olla ja voi!! Hidastin raviin ja tulin ristikon Pinja ei jatkanut laukaa, mutta ei se mitään. tulin pysyn ja sen yli Pinja oikeasti hyppäsi yli ja jatkoi laukkaa. jakoin laukassa ristikolle ja hyppy tuntui lennolle! Lopetin onnistumiseen ja loppuravit menin ilman jalustimia. Hiljensin käyntiin ja vein Pinjan talliin. Harjasin sen läpikotaisin ja vein tarhaan. Olin jännittynyt ensimmäisestä hyppykerrasta mutta hyvin se meni

Vastaus:

Saat tästä 6tr ja aktiivisuudesta 20tr bonuksen:)

Nimi: Hensku

30.10.2014 17:06
Tänään ajattelin ratsastella Miraclella. Talliin tullessani nappasin suitet, harjat ja vein ne karsinan eteen (suitset tietenkin naulaan). Aloin harjata heppaa ja laittaa pintelitä. Harjaus sujui ongelmitta ja pintelien laitto myös. Suitsin Miraclen, jossa kuolaimien laitto ei varsinaissti ollut ongelma van turparemmin kiristys vaati pään heittelyä, mutta kyllä sekin sitten meni. Satula humpsahti selkään ilman pullistelua ja talutuskin sujui entiseen malliin eli loistavasti. Kentälle tullessani nousin selkään ja kiristin satulavyön ja mittasin koulujalkkarit. Sitten lähdinkin kiertämään kenttää käynnissä Miraklela oli taraiset omalla mottorilla kulkevat askeleet. Ratsastin paljon voltteja sekä ympyröitä. Samoja ehtäviä tein sitten ravissa ja siirryin käyntiin. Jalkauduin ja tein puomeista linjan jota pitkin ajattelin kokeilla pohkeenväistöa. Pohkeenväistöä tein ensin käynnissä ja sen jälkeen toistin parikertaa ja otin loppuravit. Ensimmäisen ratsastuskerta tutullakin hevosella on aina ensimmäinen, joten otin vähän rauhallisemmin tälläkertaa. Jalkauduin ja talutin Miraclea kentää ympäri. Vein hepan talliin ja riisuin varusteet. Miracle oli hyvin vähän hikien joten harjasin sen ja oti pintelit pois. Pidin oiken kunnon hoitotauon kumisualla ja pehmeälläharjalla. Selvitin hännän ja harjan, sekä kampasin melko takkuiset vuohiset auki. Kaviot oli yllättävän puhtaat joten niitä ei tarvinnut arpoa kauaa niiden kanssa. Istuskelin Miraclen karsinassa ja juttelinja rapsuttelin sitä piitkän aikaa lopusi vein Miraclen tarhaan jossa sillä oli heinät valmiina. Minä seurasin sen ja Dinan tekemisiä vähänaikaa ja lähdin kotiin. :)

Vastaus:

Kiva kun olette aktiivisia :) Saat 8tr + 20tr bonusta aktiivisuudesta! (tallikauppa tulee pian joten pääsette sitten tuhlaamaan rahojanne;)

Nimi: Mirkku/YP

29.10.2014 17:14
Kummatkin pääsi nyt 3 tasolle:)

Nimi: Seelka

29.10.2014 16:36
Pinja oli karsinassa kun tulin talliin ja tervehti minua hörähtämällä. Hain suitsentvalmiiksi karsinan viereiseen naulaan ja aloin harjata yllättävän puhdasta heppaa. Harjaus hoituikin nopeasti kavioiden putsauksen lomassa. Pistin Pinjalle suitset päähän. Vähän se leikki otanko vai enkö ota kuolaimia suuhun-leikkiä, mutta kyllä ne sinne lopulta menivät. Tänään ajattelin kokeilla ilman satulaa, sillä kaikki pinttynyt muta ei lähtenyt joten on se hevosellekkin mukavampaa ilman hankaavaa satulaa. Talutin Pinjan kentälle ja nousin selkään ehkä hieman köykäisesti, mutta Pinja ei siitä hätkähtänyt. Ennen selkään nousua olin pistänyt tötteröitä janaan jonka väli pujotella. Aloitin käynnissä ja yllätyin miten hyvältä Pinjan selkä tuntui vaikka se muuten näytti epämukavalle ja kulmikkaalle. Pienen taivuttelun jälkeen aloitin pujottelun ja hyvien kulmien ratsastamisen. Kokosin ohjat ja aloin ravata. Ravi oli pehmeää ja miellyttävää istua. Otin pujottelun ravisa ja kumpaankin kentänpäähän pääty-ympyrät. Ratsastin noin 45min. ja laskeuduin selästä sekä keräsin tötsät pois. Vein Pinjan talliin ja ja otin suitset pois ja harjasin Pinjan. Se jäi karsinaan ja minä putsasin varusteet. Sen jälkeen lähdin kotiin. Ennen sitä kuitenkin sanoin hepoille heipat

Vastaus:

10tr tästäkin:)

Nimi: Hensku

29.10.2014 14:59
Kun saavuin talliin nostelin Jeren pyynnöstä kaikille hevosille heinät ja tulin karsinan 17 luokse Miracle hämmästyksekseni tervehti minua ja hirnahteli iloisesti. Menin karsinaan otin sen kiinni. Aloitin harjauksen ja siinä sai ihankunnolla käyttää kärsivällisyyttä kun mutaa ja hiekkaa pois harjasi. Leikkasin hännän sillä se oli reippaasti yli vuohisen ja jäi melkein kavioitten alle harja oli hyvän mittainen joten sille en tehnyt mitään. Kavioissa ei noston suhteen ollut ongelmaa mutta puhdistamisessa oli. Ne olivat täynnä kaikenlaista moskaa jota nyt päivän aikana kavioihin tartuu. Nyt tulivat nuokin putsattua joten niitä en enää tänään miettinyt. Taluttelin Miraclea kun ylimääräistä virtaa tuntui olevan niin hirveästi. Nätistihän tamma kävelikin ja samalla itse kokeilin maastakäsittelyä. Lopuksi vielä harjasin jalat ja muutenkin koko hepan, koska ulkoma tihkutti vettä.

Kysymys miksi en ole saanut näkyviin hoitajan kaappini edellusestä hoidostani saamaani kymppiä vai olenko tehnyt jotain väärin ja menettänettänyt sen?

Vastaus:

Kiva tarina taas:) Ja en ole ehtinyt vielä lisätä rahojasi, et siis ole tehnyt mitään väärää! Saat tästäkin 10ve, nyt lisään sen heti kerralla;)

Nimi: Seelka

28.10.2014 14:44
Kävellessäni tallille Minna juoksi vastaani ja kertoi etta Dina oli karannut tarhasta. Menin auttamaan sen kiini otossa ja siinä menikin aikaa sitten ihan kunnolla. Minna vei Dinan sisälle ja minä menin Pinjaa hakemaan tarhasta. Vein sen sitten talliin ja aloin harjata ensin kovalla- sen jälkeen pölyharjalka suurimnan osan purusta ja mudasta pois. Syksy kun on mahtavinta aikaa hevosen puhtaanapitoon:/ Kävin hakemassa Pinjan satulan ja suitset ja varustin sen kuolaimet meni hyvin suuhun ja satulan laitossa ei ollut sen suurempaa ongelmaa. Talutin Pnjan kentälle ja nousin selkään. Aloitin kentän ympäri käynnissä ja tunnustelin heppaa. Pian aloinkin jo tehdä pysähdyksiä ja taivuttelemaan. Kokeilin jopa ravia pikkupätkiä, mutta laukkaa en nuitenkaan mennyt sillä ensimmäisellä kerralla rauhallisemmin ottaminen on parempi. Lopuksi vielä kävelin ptkin ohjin ja jalkauduin. Vein Pinjan talliin otin varuteet pois ja huuhtelin sen hikiset kohdat sienellä ja viileähköllä vedellä. Pesun jälkeen harjasin sen pehmeälläharjalla läpi. Jäin vielä vähäksiaikaa silittelemään ja muutenkin kehumaan sitä ja korvathöröllä se höpinöitäni kuuntelikin. :) Vinopino tuoksuvia heinoä odotti tarjoiliaansa ja kysyttyäni sain se Pinjalle pstää karsinaan. Varusteet tietysti putsasin ratsastuksen jälkeen ja nyt ne kiiltävät. Valitettavasti jouduin lähtemään kotio päin sillä omakin ruoka odotti syöjäänsä. Lähdin siis kotiin ja hyvästelin Pinjan ja kuiskasin sen korvaan että nähdään huomenna. :)

Vastaus:

Hyvinhän se ratsastus meni!:)
Tässä oli aika paljon kirjoitusvirheitä, mutta saat 12tr:)

Nimi: Hensku

28.10.2014 06:54
Tänään aloitin Miraclen kanssa touhuamisen. Se oli haettu sisälle ja sen turvan edessä oli kasa tuoksuviaheiniä. Aluksi juttelin sille mukavia ja aloitin harjaamisen. Harjasin pitkin vedoin ja juttelin sille lisää. Tamma seisoi rauhallisena ja hamusi heiniä verkkaaseen tahtiin. Puhdistin lisäksi kaviot joitten nostossa ei ollut mitään ongelmaa. Putsasin satulan ja suitset sekä harjat. Miracle oli ihanan rauhallisesti ja rentoutui silmin nähden harjauksesta. Minua pyydettiin viemään se lopuksi vielä ulos. Tarhaan viennissä ei ollut mitään ongelmaa. Päästettyäni sen ja laitettuani portin kiinni katselin vielä vähän aikaa tamman touhuja. Sanoin heipat ja lähdin kotiin. Miracle on ihanan rauhallinen ja kärsivällinen tamma
Uskon että seuraavistakin hoitohetkistä tulee samanlaisia eli ihania! <3

Vastaus:

Hieno tarina!:) Hyvin kuvailua. Toivoisin kuitenkin ehkä vähän pitempiä tarinoita, mutta ovat nämäkin hyviä:)
Saat 10tr!:)

Nimi: Seelka

27.10.2014 14:20
Tänään tutustuin Pinjan ihanaan olemukseen. Pinja oli karsinassa ja tutustumisen aloitin juttelemalla sille rauhoittavasti. Pian se jo alkoikin rentoutua ja hamuta taskustani sokeria, jota minulla ei kuitenkaan ollut. Harjata aloin sitä ensin kovalla harjalla sen jälkeen pölyharjalla. Huomasin että herkkiä paikkoja oli "kainalot" ja korvat pian vaihdoinkin pehmeään harjaan ja siitäkös tamma piti.:) Kavioiden puhdistuksest olimme aluksi erimieltä mutta sinnikkään yrittämisen jälkeen rouva nosti kiltisti kavionsa. Lopuksi vielä silittelin sitä ja kehuin, varusteetkin tuli putsattua. Pinja vaikuttaa symppikseltä ja ihanan rauhaliselta hevoselta jollaisista pidän niin oikeassa kuin virtuaalisessa elämässä. Kiitos hoitaja mahdollisuudesta! :)

Vastaus:

Tämä oli hyvän mittainen tarina:) Saat vaikka 10tr:)
Pääsit muuten toiselle tasolle!:)

Nimi: Mirkku/YP

26.10.2014 17:55
Tänne hoitotarinat:)

©2019 virtuaalitalli - suntuubi.com